Gratis Downloads: De Moestuin & Tuinieren

Gratis Downloads Omtrent (Moes)Tuinieren

Er zijn een heleboel publicaties rond tuinieren en de moestuin gratis verkrijgbaar op het web. Deze gratis downloads kunnen je heel wat geld besparen, want geef toe: boeken zijn duur. 

Deze pagina wijd ik aan een overzicht van de beschikbare info producten online.

Weet wel dat ik ze zeker niet allemaal gelezen of gebruikt heb - over de kwaliteit kan ik je niets vertellen. 

Deze lijst is een actief project, wat wil zeggen dat ik regelmatig nieuwe gratis downloads zal toevoegen. Ik noteer de datum dat ik de link heb toegevoegd bij elke download, zo weet je wat er nieuw is. Als je hiervan op de hoogte wil blijven, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Klik telkens op de afbeelding om naar de gratis downloads te gaan.

Kalenders & Varia

 

 

Biologisch Tuinieren Biologisch Eten

Dit kleurrijke boek staat boordevol nuttige informatie voor beginnende biologische tuiniers en legt je op een duidelijke, praktische manier stap voor stap uit hoe je moet zaaien, telen, koken en eten in harmonie met de natuur.

 

 

Mijn Biologische Moestuin

De 5 fundamenten van je moestuin.  Net als je bij het fietsen het sturen, de pedalen, de wielen, de remmen en de fietsbel moet kennen, zijn er ook in de biologische moestuin fundamenten die je moet leren kennen.  In dit Ebook leer je er alles over.

14/01/2017

Download

 

 15 Tips Voor De Natuurlijke Moestuin

Deze gratis brochure bespreekt verschillende belangrijke elementen van natuurlijk moestuinieren.

06/11/2017

Download

 

 10 Bijvriendelijke Vaste Planten

Natuurlijke Sofie selecteer 10 vaste planten die veel nectar en stuifmeel produceren en die van nature in onze streek voorkomen en maakte hier een duidelijk overzicht van.

08/10/2017

Download

MoestuinWijzer

Oost west, eigen groenten zijn het best. Groenten vers uit de tuin, daar kan niets tegenop. Deze brochure van 52 pagina's legt uit hoe je begint met een eigen moestuin. Download hem gratis.

 

 

 

Kijk Op Kruiden

Gratis kruidenboek

 

Tuinieren Voor Vlinders

Dit boekje staat boordevol wetenswaardigheden over vlinders. Wat hebben ze nodig, welke soorten ziet u in de tuin? Je vindt in het boekje ook praktische tips voor het inrichten van uw tuin voor vlinders. 

 
 

Puur Mediterraan Tuinieren

'Puur Mediterraan Tuinieren' gaat over geurende planten zoals lavendel, Cistus, Phlomis, rozemarijn en tijm en waar deze vandaan komen. Bij veel planten staan kleine mediterrane gerechtjes.

 

Brochure: Voorbereiding en aanleggen van permanente bedden

Brochure geschreven door Natuurlijke Moestuin over het voorbereiden en aanleggen van permanente bedden voor uw Natuurlijke Moestuin. 

Het is de eerste versie, er moeten nog extra foto's worden toegevoegd, sommige dingen nog wat uitgebreider uitgelegd, maar het zou u toch al op weg moeten helpen. 

 

 Zelfgeplukt - Heerlijke En Heilzame Bloemen- En Kruideninfusies

In dit boek toont Ann Vansteenkiste je welke planten je kan gebruiken, hoe je ze moet drogen en hoe je er de lekkerste infusies van trekt.

Ze verklapt je de heerlijkste kruidencombinaties en staat uitgebreid stil bij de heilzame werking van bloemen en kruiden en hoe ze je kunnen helpen bij veel voorkomende kwalen.

Gratis Inkijkexemplaar: Improvisatiekoken

Inkijkexemplaar van het boekje 'Improvisatiekoken', uitgegeven door Velt vzw.

Met dit boekje kan je leren koken met de ingrediënten die je in je (ijs)kast hebt staan - zonder recept, dus - wat een stuk ecologischer is dan koken volgens de reguliere methode.

 

 

Kruiden Verwerken

Een gratis informatie document over het drogen, bewaren en verwerken van kruiden.

 

Makkelijke Moestuin App

De MM-App is gemaakt voor mensen die met het systeem van de Makkelijke Moestuin in moestuinbakken willen moestuinieren, maar bij de start van hun moestuincarriere wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

 

AH Moestuintje App

Met deze gratis app ontvang je, op basis van jouw eigen verzamelde plantjes, gerichte tips, reminders en handige weetjes om zo het meeste uit je moestuin te halen en tot een zo goed mogelijke groei en oogst te komen.

 

Pokon App

Wanneer moet ik mijn buxus snoeien? Welke voeding is het beste voor mijn varen? Hoe krijg ik mijn orchidee nog mooier en houd ik mijn gazon netjes? Al jouw antwoorden vind je in de Pokon applicatie: jouw eerste hulp bij plantverzorging!

 

Gratis Zadenzakjes Templates

Maak je eigen zadenzakjes met deze printbare sjablonen.

 

Velt Moestuinkalender

Wanneer zaai, plant en oogst je je groenten? Met de handige moestuinkalender van Velt kun je de planning voor je eigen tuin en je teeltresultaten noteren. De bijhorende teeltgegevens kunnen je helpen bij het opmaken van je planning.

 

 

Groentenfiches Van Mme ZsaZsa

Deze groentenfiches kan je downloaden, afdrukken, uitknippen en bundelen. Zodat je je eigen kleine groenteboekje kunt samenstellen, invullen en aanvullen met extra’s en bevindingen.

 

Mme ZsaZsa's Zadenzakjes

Handige moestuin zaden zakjes in afdrukbaar formaat

 

 Zaaikalender Van 'Groenten Kweken'

Bent u een beginnende moestuinliefhebber of heeft u al reeds jarenlang ervaring? Groenten kweken stelde een zaaikalender samen voor jouw moestuin met allerlei belangrijke informatie wanneer je best jouw groenten kweekt.

 

 

Moestuinplan In Excell

Download een voorbeeld moestuinplan van Kees Deboon. Het artikel met de verklaring vind je hier.

 

Inmaak & Bewaar - Notitieboek

Gratis, printbaar notitieboek waarin je al je vries-, droog- en inmaakplannen en resultaten kan bijhouden.

Gratis te downloaden als je inschrijft voor de nieuwsbrief van de website.

Kruiden Zaai- En Oogstkalender

Een handige kalender waarop je kan zien wanneer je welke kruiden het beste kan zaaien en oogsten.

08/10/2017

Download

 Free garden Success Plan Notebook

Gebruik dit notitieboek om je moestuin administratie bij te houden, moestuinplannen te maken en bij te houden what werkte en wat niet.
Gratis te downloaden als je inschrijft voor de nieuwsbrief van de website.

 

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN WIN!

Lees HIER Meer Over Onze Maandelijkse Weggeef Actie